Ondergrondse boring Rijksweg Noord

27-09-2019
565 keer bekeken

Op de hoogte blijven van het nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Bent u direct omwonende en wilt u onregelmatig updates over de werkzaamheden per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de mailgroep.

Een nieuwsbericht met informatie over de ondergrondse boring. Omwonende worden per brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de mailing is per mail op de hoogte gebracht.

Bij de onderdoorgang moet een aantal belangrijke kabels en leidingen op een andere plek het spoor kruisen. Om dit mogelijk te maken wordt één grote boring onder het spoor uitgevoerd. Dit doen we op de plek waar al deze kabels en leidingen in komen te liggen.

De boormachine die nodig is voor de boring komt op de Rijksweg Noord te staan, ongeveer halverwege tussen de spoorwegovergang en de Griegstraat.

Omleiding via Grote Molenstraat vanaf 4 oktober
Tijdens de werkzaamheden kan het autoverkeer in de richting van Arnhem niet veilig langs het werkgebied halverwege tussen de spoorwegovergang en de Griegstraat. We stellen daarom éénrichtingsverkeer in op dit stuk van de Rijksweg Noord (tussen de Griegstraat en de spoorwegovergang) richting het centrum van Elst.

Het doorgaande autoverkeer wordt hiervoor vanaf de kruising met de Griegstraat omgeleid via de Grote Molenstraat. Deze ingrijpende omleiding voor het doorgaande autoverkeer is nodig om te zorgen dat fietsers veilig de weg op kunnen. Hij start op vrijdag 4 oktober en duurt ongeveer twee maanden. Dit is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden.

Als verkeersmaatregelen zijn er niet alleen extra verkeersborden, maar ook een aantal verkeersbegeleiders ingezet bij kruisingen en oversteekplaatsen op de Rijksweg Noord. Voor de fietsers nemen we speciale maatregelen, zodat deze wel in twee richtingen op de Rijksweg Noord kunnen blijven rijden.

De omleidinsroute voor zowel het verkeer als voor de fietsers delen wij op deze website.

De brief zoals verstuurd is terug te vinden in de Bibliotheek onder het kopje Bewonersbrieven in de map 27-09-2019

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen