Voorbereidende werkzaamheden bouw viaduct Dijkakkers

27-09-2019
416 keer bekeken

Op de hoogte blijven van het nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Bent u direct omwonende en wilt u onregelmatig updates over de werkzaamheden per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de mailgroep.

De voorbereidende werkzaamheden aan de viaduct Dijkakkers aan de 1e Weteringsewal starten op korte termijn. Inmiddels zijn we begonnen met de inrichting van de bouwplaats aan de 1e Weteringsewal.

In oktober van dit jaar brengt de aannemer aan beide zijden van het spoor stalen damwanden aan. Dit zijn verticaal in de grond geplaatste wanden die de bestaande ondergrondse persleiding van het Waterschap zal beschermen tijdens de werkzaamheden. De damwanden worden gedrukt en niet getrild. Deze methode heeft als voordeel dat het trillingsvrij is en veel minder geluid maakt.

Vervolgens wordt er in de maanden oktober en november op de damwanden een betonnen dak gebouwd. Hierdoor is de persleiding van het Waterschap beschermd tegen het nog aan te brengen grondgewicht van de toeritten van het viaduct. De persleiding ligt namelijk onder de nieuwe tourritten naar het viaduct. Deze werkzaamheden starten op 7 oktober en eindigen rond 22 oktober. Aansluitend starten we met de bouw van de betonnen plaat over de persleiding.

Van 4 t/m 16 november brengt Heijmans een grote betonnen koker (een duiker) aan zodat de watergang verlegd kan worden. Van 18 november 2019 t/m 1 februari 2020 brengt de aannemer zandheuvels aan waarop later de toeritten naar het viaduct komen te liggen.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen